De angst van opnieuw beginnen..

Opnieuw

Een terugval, ik was zo goed bezig tot een jaar geleden, dat ik niet had verwacht ooit in oude patronen te vallen. Toch lukte het… Gelukkig ben ik niet veel aangekomen. Tot voor deze zomer was ik vanaf augustus 2015 stabiel qua gewicht, niks eraf en niks erbij. Deze zomer is er door vakantie, stoppen met werk en zoeken naar wat ik wil ongeveer 3 kilo bij gekomen. Dat is 10% van wat ik in totaal was afgevallen en dat valt mij alles mee.

Waarom ben ik aangekomen? Omdat ik ging eten waar ik zin in had, in plaats van lekker koken of recepten zoeken en proberen. Gemak dient de mens was mijn motto de afgelopen tijd. Dat resulteerde in gemakkelijk eten, sneller een zak chips / reep chocolade kopen (en in één zitting leeg eten), veel mayonaise bij het eten en algeheel grote porties met veel koolhydraten en vetten. Terwijl ik mijzelf daar nooit hevig in heb beperkt te eten, maar er wel heel veel “behoefte” aan leek te hebben.

De zomervakantie is hier begin juli officieel begonnen, wat voor mij helemaal geen judo betekend. Zes weken lang geen judo..! Aan de ene kant lekker, want meer vrije tijd, aan de andere kant balen, want geen lichaamsbeweging. “Maar je deed toch aan fitness?” Inderdaad, deed. In januari hebben we ons lidmaatschap opgezegd. Het was voor mij niet te doen, ik vroeg teveel van mijn lijf waardoor ik constant (over)vermoeid was. Werk, opleiding, stage, judo trainen, lesgeven, fitness, het was erg veel voor mij. Omdat ik op dat moment zoveel met judo bezig was hebben we de fitness gestopt.

Maar daar gaan we verandering in brengen. De afgelopen maand (incl. 5 dagen Berlijn!) ben ik weer lekker actief bezig. Ik was zo blij toen Pokémon Go uit kwam op 6 juli. Ik kon de game al spelen voor deze officieel in Nederland uit was, waardoor ik elke dag vele kilometers ging lopen. Je kan in onderstaande afbeelding van mijn activiteit goed zien wanneer Pokémon Go is uitgekomen 😉 Ook afgelopen week (1-7 augustus) heb ik er bijna 11 uur activiteit opzitten. We gaan binnenkort eens kijken wat we extra kunnen gaan sporten.

Before (1)

 

Waarom ben ik dan angstig? Omdat ik weet dat een terugval erg makkelijk is. Het is voor mij geen moeite om een zak chips uit de schappen te pakken en die leeg te eten. De laatste maand ben ik duidelijk weer een verschuiving aan het maken in mijn eetgewoontes én in beweging. Die dingen maken het weer leuk om met mijn gezondheid bezig te zijn én zo goed mogelijk voor mijzelf te zijn.

Mijn eerste twee doel is al gesteld:
1. De drie kilo die ik ben aangekomen eraf krijgen
Zodat mijn oorspronkelijke doel van 72 kilo weer stukje bij beetje dichterbij komt.

We gaan er weer voor!

Vertel me, wat denk jij?