Eerste opleidingsdag Judoleraar A zit er op!

Het is zo ver! De opleiding tot Judoleraar A is begonnen! Afgelopen zondag was de ‘kick-off’, van 9.00u tot 15.00u waren we in Wijk bij Duurstede. Hier kregen we een boek, onze lesplanning en uitleg over de gehele periode. De uitleg was in de ochtend, daar was mijn praktijkbegeleider ook bij aanwezig.

De middag bestond uit judoën! Drie uur lang de mat op, begonnen met een warming-up, daarna door met worpen en vervolgens door naar grond judo. Je kan wel begrijpen dat ik moe was na drie uur, een standaard training duurt meestal een uur… Dus ik was dat écht niet gewend.

Inmiddels ben ik wat bekomen van de spierpijn en het beurse gevoel in mijn armen en benen. Gisteren heb ik gewoon weer getraind, vanavond ga ik kennismaken bij de vereniging waar ik stage ga lopen en morgen moet ik zoals altijd lesgeven en trainen. Net als dat ik zaterdag ook ga lesgeven.

Wat moet ik doen deze opleiding?

  • Heel veel lesgeven, zowel stage als op de cursusdagen.
  • 6 portfolio opdrachten maken en uitvoeren
  • Proeve van Bekwaamheid afleggen aan het eind van de opleiding om te laten zien dat ik kan lesgeven en het juiste niveau heb, hiervoor moet ik tien eigen leerlingen meenemen.

Oftewel, beginnen met het maken van een jaarplanning, want alles moet binnen één schooljaar worden afgerond. De deadline waarop alles als voldoende moet zijn is al in april, dus voor die tijd moet alles ingeleverd en beoordeeld zijn.

De portfolio’s zijn voornamelijk verslagleggingen van alle activiteiten die je moet doen. De werkelijk praktische dingen leer je door te doen en van de informatie van je praktijkbegeleider.

Ik ben heel benieuwd hoe dit jaar gaat verlopen, ik heb er vooral heel veel zin in (hoewel het toch een tikkie spannend blijft 😉 ).

IMG_20150920_232225

Vertel me, wat denk jij?