A tot Z van mij – L van Lesgeven

Zoals je misschien hebt begrepen uit mijn blog over Judo, is lesgeven één van mijn passies. Dus misschien val ik nu wat in herhaling, maar ik vond het altijd al leuk om anderen te helpen om ergens beter in te worden. Op de basisschool kregen de jongere leerlingen een tutor uit een hogere groep (meestal groep 7-8) om te helpen bij het lezen. Toen ik in groep 6 zat hadden ze af en toe te weinig tutoren en mocht ik met regelmaat invallen.

Datzelfde gebeurde op de sport, ik mocht altijd meehelpen lesgeven bij de lagere banden. Dat beviel zo goed dat ik rond mijn zestiende ben gaan helpen in mijn eigen wijk met lesgeven in judo en karate. img214657264

Dat is ook een van de redenen geweest dat ik koos voor de Pabo als opleiding. Ik wilde wel leerkracht worden op het basisonderwijs. Het eerste jaar was geweldig, stage in groep 8 en groep 0/1/2. Al begon ik wel met twijfelen aan het eind van het eerste jaar of ik dit wel wilde. Fulltime voor de klas staan…

Toen mijn stage in groep 4 strandde besloot ik met de opleiding te stoppen en een andere opleiding te zoeken. Toen is het lesgeven, en de passie die ik er voor had, verdwenen. Pas 4 jaar later begon het weer te kriebelen, ik kon de vereniging waar ik nu lesgeef helpen door een les over te nemen.

Nu inmiddels twee en half jaar verder, geef ik nog steeds les. Hetzij voor 2 uur in de week. Het bloed kruipt altijd waar het niet gaan kan, dus heb ik mij ingeschreven voor de opleiding tot judoleraar. Want dát is wat ik wil doen.
DSC08640

Vertel me, wat denk jij?