A tot Z van mij – K van Koken

Hoewel ik vroeger nooit zo fanatiek was met koken is dat de laatste jaren aardig veranderd. Ik ben vooral blij dat Coen heel erg fan is van zowel koken als lekker eten 😉

Dat betekend dat wanneer we er de tijd voor hebben (of maken) we úren in de keuken te vinden zijn. Eén van de redenen waarom we de keuken z.s.m. hebben laten verbouwen in dit huis. Sinds die verbouwing hebben we een fornuis met 6 pitten en een gigantische oven. Het hele ding is 90cm breed, dus daar kan je een aardig beeld bij vormen denk ik zo. Ik ben er nog steeds gigantisch blij mee, het maakt het koken zo veel makkelijker.

10624591_10203846018365321_5186939344551872324_nEen goede manier om te leren koken én om nieuwe/andere gerechten te proberen zonder dat je je druk hoeft te maken of je wel alle ingrediënten in huis hebt is HelloFresh (want HelloFresh regelt alles voor je). Vooruit is bepaald wat je gaat eten, je hoeft het alleen maar zelf klaar te maken. Ideaal!

Wil je weten wat we allemaal hebben gekookt, lees dan al de blogs in de Recepten catagorie.

10418901_10204874684281326_6117153982706868845_nWe hebben zelfs een keer sushi gemaakt, wat was dat lekker! Het was veel meer werk dan we in eerste instantie dachten, maar samen komen we heel ver. We hadden heel veel vis gekocht en andere ingrediënten om ’s avonds te verwerken. We hadden een Japans gebakken ei gemaakt om ook in de sushi te stoppen. De rijst en nori-vellen (zeewier vellen) kwamen bij de Makro vandaan. We hadden zelfs Panko Fried Shrimps gemaakt! Het was alleen zo ontzettend veel dat we er twee dagen van hebben gegeten, haha!

Ik zal binnenkort wel een blog schrijven over het sushi maken. Het Paasweekend gaan we weer sushi maken, maar nu voor de familie 😀

Vertel me, wat denk jij?