Naambordje voor m’n ouders

Eindelijk hebben mijn ouders het naambordje opgehangen wat ze met de kerst hebben gekregen! Dus kan ik eindelijk de blog maken die ik al een tijdje wil maken 😉

Kerstcadeau

Het is elk jaar weer goed nadenken wat we elkaar met kerst of verjaardagen moeten geven. Afgelopen jaar kwamen mijn ouders met het idee voor een naambord bij de voordeur. Ik mocht er een uitzoeken en kopen óf zelf maken.

Tja, wat doe je dan? Eerst eens online zoeken wat er te krijgen valt. Dat valt eerlijk gezegd niet tegen, alleen de borden zelf vallen wél tegen. Ik kon niets vinden waarvan ik dacht “Dát vinden ze leuk!”. Dus dan blijft er maar één optie over: zelf maken!

Met de hand

Na flink wat brainstormen en zoeken in winkels en bouwmarkten, had ik eindelijk een mooi afgewerkte houten plank en twee metalen cijfers. Nu moest ik alleen nog bedenken hoe ik de namen op het bordje ging krijgen. Verven, frezen, maken met klei?

2014-12-23 15.18.07

Ik besloot de letters te gaan verven, maar dan eerst op zoek naar een goed lettertype… Nadat ik die had gevonden werd het uitmeten, uitprinten, het bord schuren en met een stevig metalen naald de tekst in het bord krassen. Nog even met een potlood natekenen en we kunnen gaan schilderen.

2014-12-23 15.38.53

Na ongeveer 6-7 lagen acrylverf was de tekst mooi dekkend. Elke laag werd tussendoor licht opgeschuurd voor een mooier eindresultaat en een betere houvast voor de verf.

Voordat de cijfers op het bord konden moest het geheel eerst worden afgelakt, dan blijft de verf in elk geval zitten in de regen. Hiervoor heb ik de doorzichtige lak van de Hema gebruikt. Deze kan zowel voor buiten als binnen gebruikt worden en kan daarom prima tegen de regen.

2014-12-23 16.30.44

Daarna konden de cijfers op het bord worden geschroefd. Achterop hadden we twee simpele haakjes gedaan. Mochten ze willen konden ze die er altijd nog afhalen en iets anders er achter doen.

Inmiddels hangt het bordje eindelijk! Ze hebben er inderdaad een ander ophangmechanisme achter hangen, dat kwam beter uit op de muur. Ik moet zeggen, het staat geweldig!

10959233_789381037804668_1082388138684911191_n

 

Vertel me, wat denk jij?