A tot Z van mij – G van Games

Weer zo’n onderwerp wat mij van jongs af aan al boeide. Tot aan mijn 11e zat ik vooral in de computergames. Eerst op de pc van mijn vader (zie foto) en daarna op mijn eigen computer.

DSC02871

Toen ik 11 was kochten mijn ouders een Playstation 2, tevens onze eerste dvd-speler, met een paar spelletjes. Vooral race games, vond mijn vader interessant. Het duurde echter niet lang of ik had een behoorlijk grote collectie aan ps2 games.

Games heb ik altijd geweldig gevonden; Fifa, Rollercoaster Tycoon, Zoo Tycoon, The Sims, Diablo, Kingdom Hearts, Uncharted, SSX en nog veel meer. Ik heb menig uur achter een beeldscherm doorgebracht om missies door te komen, dieren op te voeden of een race te winnen.

Console boven pc

Tegenwoordig ben ik minder van de pc-games (op Diablo 3 na) en ben ik veel meer van de handheld consoles. Gemakkelijk voor snel ‘eventjes’ spelen. Bij mijn PS3 heb ik toch meer tijd nodig voor m’n gevoel, dus die staat niet veel aan.

Vervelen hoef ik mij in elk geval niet, dit is een lijstje van de consoles die ik heb:

  • Playstation 2 (fat)
  • Playstation 2 TEST
  • Playstation 3
  • Playstation Vita
  • Nintendo Wii (zwart)
  • Nintendo DS lite
  • Nintendo 3DS (rood)

En dan heeft Coen nog een Gameboy Advance die ik mag gebruiken 😉 M’n laatste aangeschafte console is de PS Vita. Een tweedehands via Marktplaats. De Vita en de 3DS zijn op het moment mijn favoriete spelsystemen.

Disney Infinity

Kingdom Hearts, Pokémon, SSX en Uncharted staan bovenaan de lijst met toffe games. Daarnaast ben ik ook erg trots op mijn Disney Infinity collectie. Ik heb 1.0 voor 99% compleet en 2.0 ben ik net mee begonnen verzamelen. De kleine missies die Infinity brengt, samen met de gigantische werelden en mogelijkheden zijn geweldig. Ik kan er gemakkelijk uren mee bezig zijn 🙂

Untitled design (3)

Kortom, games waren en zijn een groot deel van mijn leven, je zou kunnen zeggen dat ik een ‘gamergirl’ ben 😉

Vertel me, wat denk jij?