HelloFresh 4 -1 – Winterse Couscous met koolraap en kruidig kipgehakt.

We hebben weer een weekje HelloFresh! En we beginnen deze week met winterse kost. Hoewel ik couscous in eerste instantie niet winters noem, is dit gerecht heerlijk in deze tijd van het jaar!.hellofresh

Dit gerecht beval koolraap, een groente waar ik slechts 1 keer eerder iets mee heb gemaakt, dat was in soep, dus ik had geen idee hoe het zou smaken in een ‘gewoon’ gerecht. Het schoonmaken en snijden is al een klus an sich. Maar in dit gerecht komt de koolraap zo goed tot zijn recht dat het het allemaal waard is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na het snijden van de koolraap, moest deze worden gebakken in een afgedekte wok. Ondertussen hadden we kippenbouillon gemaakt om de couscous in de wellen, dus daar hoefden we voorlopig niet naar te kijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe koolraap moesten we apart houden na het bakken, zodat we het kipgehakt rul konden bakken. Toen dat gebakken was moest de koolraap terug de pan in, samen met citroenrasp van een halve citroen. Dat moest ongeveer 10 minuten afgedekt bakken.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hierna kon de couscous erbij, deze moesten we hiervoor met olijfolie mengen nadat het vocht van de kippenbouillon was ingetrokken. Dat geeft de couscous wat meer diepte én het plakt niet zo heftig aan elkaar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De spinazie moest er als laatste bij, samen met genoeg gesneden, verse oregano. Het rook intussen erg lekker in huis!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dit zijn twee volle borden, en slechts twee/derde van het hele gerecht… We hebben nog een bak over voor een volgende keer óf voor een salade als we er sla en kaas aan toevoegen. OLYMPUS DIGITAL CAMERADe borden gingen schoon leeg! Het is een erg lekker gerecht, alle smaken passen ontzettend goed bij elkaar en halen het beste in elkaar naar boven. Niets overheersde. Wij hadden wel iets meer spinazie in het gerecht gedaan, in plaats van 100 gram, 125 gram, dat maakte het nog beter 😉

Het recept kun je hier downloaden.

 

Vertel me, wat denk jij?