Ik van A tot Z – E van Eigenwijs

loesje-eigenwijsTsja, als je mij kent weet je dat ik heel erg eigenwijs uit de hoek kan komen (vraag maar aan mijn ouders als je het niet gelooft 😉 ) Al van jongs af aan roep ik “Ikke doen!”, dus aan de nodige eigenwijze zelfstandigheid ontbreekt het ook niet.

Nu kan je eigenwijs (volgens de van Dale) op twee manieren zien:
1. niet luisterend naar goede raad
2. eigenaardig-grappig

Nu is puntje één bij mij niet altijd van toepassing, ik heb in de jaren wel geleerd om goede raad aan te nemen 😉 Punt twee klopt veel beter eigenlijk, dat is wat ik van anderen hoor. Ik ben graag bezig met dat wat ik wil en vooral graag op mijn manier.

Al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd stukken flexibeler ben en ik beter met diverse omstandigheden en omgevingen om kan gaan. Maar in hoeverre dat mijn eigenwijsheid beïnvloed, dat zou je aan anderen moeten vragen 😉

 

Vertel me, wat denk jij?