Ik van A tot Z – De D van Donald Duck

4348554834_8915c1ecdb_zIk weet nog goed, de eerste keer dat ik bewust met Donald Duck in aanraking kwam. Ik was net 5 jaar oud en kwam thuis met hele hevige buikpijn. Mijn moeder vertrouwde het niet en na een bezoek aan de huisarts lag ik ’s avonds onder het mes: een acute blinde darm ontsteking…

Wat heeft dat met Donald te maken? Nou, ik kreeg een button opgespeld, want ik moest vanaf het moment van opname nuchter blijven tot de operatie (en erna ik denk ook). En je raad het al, op die button stond een hele verdrietige Donald die, net als ik, nuchter moest blijven.

Hoewel het na die button een paar jaartjes duurde voor ik echt ging sparen. Is het inmiddels een hele mooie collectie geworden. Vroeger kocht ik alleen dat wat ik kon betalen, kleine simpele (speelgoed) beeldjes. Dat groeide met de jaren en ongeveer vanaf mijn 18e kwam hier ook WDCC bij.

WDCC staat voor Walt Disney Classics Collection. Helaas is de maker sinds vorig jaar gestopt met produceren van beelden. Dus de prijzen van de beelden zullen alleen maar gaan stijgen… Maar ondanks dat heb ik een hele leuke collectie opgebouwd.

Naast alle beelden heb ik vanaf 1970 alle jaargangen van het weekblad, niet allemaal compleet, maar daar ben ik nog mee bezig. De jaren 50 en 60 moet ik nog toevoegen. Verder heb ik diverse pockets en speciale uitgaven, games, sieraden, prenten, sleutelhangers, bekers, knuffels en veel meer dingen die ik nu waarschijnlijk vergeet op te noemen 😉

Nu, in dit huis, heb ik niet complete mogelijkheid om mijn collectie neer te zetten. Maar de mooiste beelden en exemplaren staan in vitrinekasten te pronken 🙂

2015-01-25 15.48.31

 

Vertel me, wat denk jij?