Clubkampioenschappen judo en mijn tweede prijs!

Clubkampioenschappen

Sommigen van jullie weten dat ik aan Judo en Jiu-jitsu doe, afgelopen weekend waren de clubkampioenschappen van onze vereniging en heb ik meegedaan bij de senioren wedstrijden. Vorig jaar heb ik het geprobeerd met jiu-jitsu, dat werd helaas niks en had ik een stapel blessures en kneuzingen er bij. Dit jaar was besloot ik om mee te doen met judo, de sport die mij toch het meeste ligt. Ik zit niet voor niets al ruim 18 jaar op deze mooie sport 😉

Tuimelaars

Sinds een aantal weken heb ik ook mijn eigen groep op de zaterdagochtend die ik de basis beginselen van het judo moet aanleren, dat zijn de tuimelaars. Die zijn tussen de 4 en 6 jaar oud, met hen had ik demo tijdens de clubkampioenschappen, zodat we de hele vereniging konden laten zien wat we zoal doen op zaterdag én om te laten zien wat ze al kunnen! De reacties waren geweldig en we kregen regelmatig applaus. Kortom een mooi begin van de ochtend. SONY DSCSONY DSC

Wedstrijden

Daarna werden de poules bekend gemaakt en konden de wedstrijden beginnen. Verdeeld over drie matten, waarbij de achterste mat voor de senioren was. De senioren hadden zowel judo als jiu-jitsu wedstrijden.

SONY DSC

Na drie wedstrijden uit de poule, waarbij ik de eerste verloor en de laatste twee won, hadden we de finales! Ik moest nu opnieuw tegen mijn eerste tegenstander, ik was allang blij dat ik wedstrijden had gewonnen en het maakte mij echt niet uit of ik de laatste wedstrijd zou winnen of verliezen.

Finale wedstrijd

Mijn conditie is met zulke grote sprongen vooruit gegaan dit jaar en, volgens de anderen, ook mijn wedstrijd techniek. Ik was al super trots op hoe ik het volhield, daarbij was ik ook nog een aantal kilo’s lichter dan vorig jaar :D. De laatste wedstrijd verloor ik, maar wel met glans. Ik heb het de ander goed moeilijk gemaakt 😉

SONY DSCSONY DSC

De prijs zelf is erg gaaf! Hoe dan ook ben ik erg trots op mijn prestatie en hoop ik dat het volgend jaar nóg beter gaat dan dit jaar. Wie weet zijn er komend jaar nog wat examens voor zwarte banden, Coen wil heel erg graag eindelijk die eerste Dan behalen. Het niveau is er al lang, nu nog een examen 🙂

SONY DSC

Vertel me, wat denk jij?