Hellofresh week 3-2 Gestoofde kip met gegrilde courgette-geitenkaassalade en ovenaardappels

Het tweede gerecht deze week is gestoofde kip, met salade en oven aardappels. Voor Hellofresh begrippen een gerecht zonder veel ‘extra’s’ als kruiden en specerijen. Simpel en gemakkelijk klaar te maken, de salade was nog het meeste werk.

hellofresh

De kippenbouten zagen er erg goed uit! Deze moesten in het water waarin de aardappels waren gekookt gaan stoven in bouillon. Iets wat ik nog nooit heb gedaan met kip, dus ik was heel benieuwd hoe dat zou gaan smaken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De aardappelen moesten na het koken in een ovenschaal met olie, zout en peper in de hete oven om af te bakken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de salade zaten kikkererwten! Weer eens wat anders.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samen met een beetje limoensap en oregano krijg je dit:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De courgette moest op de gril en was bedekt met komijnzaadjes. Ikzelf ben daar niet gek op, dus was heel benieuwd hoe dit zou smaken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eten was erg lekker, helaas voor mij was de komijn een afknapper bij de salade. Zonde, want de rest was wel lekker. Ach, nu had Coen meer salade om te eten 😉

Morgen hebben we een varkensfilet lapje met Oosterse boontjes en basmatirijst. Jammie!

Vertel me, wat denk jij?