HelloFresh week 2-1 – Linguine met kippendijfilet en tomatensaus

Het is tijd voor week twee van HelloFresh! Voorlopig even de laatste doos, want de komende paar weken zijn we te weinig rond het avondeten thuis of hebben we simpelweg niet de mogelijkheid om de doos in ontvangst te kunnen nemen. Dus geniet deze week nog even van de gerechten, het kan even duren voordat we weer een doos hebben 😉

hellofresh

Vandaag kregen we dus de doos met spullen, wat zag dat er weer goed uit! Veel mooie groenten, vlees, vis, yoghurt, aardappelen en diverse andere spullen als ui, peper en knoflook. Deze week zat er één blik bij, met gepelde tomatenstukken voor de pastasaus. Die hadden we meteen vandaag nodig.

DSC04646 DSC04648

We gaan een pasta maken met kippendijfilet en tomatensaus klaarmaken. Voor de verse pastasaus moesten we ui, knoflook, wortel en bleekselderij snijden.

DSC04653 DSC04655

De kip stukken moest worden aangebakken, samen met de ui en knoflook. Daarna gingen de wortel, bleekselderij, suiker, balsamico azijn, en de gepelde tomaten erbij. Dat moest tien minuten koken, ondertussen kookten we ook de pasta.

DSC04659 DSC04671 DSC04679 DSC04687 DSC04690

Wanneer dat klaar was moest de pasta bij de kip en saus, deel van de Parmezaanse kaas erdoor en husselen.

DSC04692

Restje van de Parmezaanse kaas erover en smullen maar!

DSC04702 DSC04705 DSC04706

Het was heel veel..! Echt heel veel, we kregen allebei ons bord niet leeg, dat terwijl we een drukke en actieve dag hadden gehad. Maar het was wel erg lekker, de kip was goed gaar, mals en viel zo uit elkaar. Wij hadden nog een beetje cayenne peper door de saus gedaan, dat maakte het geheel nét even wat pittiger, heerlijk! Morgen gaan we aan een lentestamppot beginnen, iets met kabeljauw en waterkers. We hebben allebei een beetje vraagtekens bij het gerecht, maar hopen dat het lekker is 😉

Vertel me, wat denk jij?