HelloFresh dag 3 – Zalm met tomaat, courgette uit de oven en krieltjes met amandel-dukkah

Vandaag is dag drie van onze eerste HelloFresh doos. Vandaag zalm! Nouja, daar was het minste werk aan, het meeste werk zat in de amandel-dukkah. Amandel-dukkah is een mengsel van (uiteraard) amandelen, koriander, knoflook, komijnzaadjes, citroenschil en knoflook. Klinkt heel raar, maar is eigenlijk heel lekker.

hellofresh

 

Als eerst moest de groente in de oven. De tweede helft van de courgette en de vleestomaten moesten in stukken en bestrooid met olijfolie, zout en peper een klein half uur in de oven.

DSC04448

Na het kleinsnijden van de amandelen en koriander voor de dukkah moesten de amandelen en komijnzaadjes worden gebakken en voegden we later twee teentjes knoflook toe om mee te bakken. Dat rook lekker!

DSC04442

Alles voor de dukkah moesten we mixen tot een fijn mengsel.

DSC04447DSC04454

De krieltjes moesten we, met schil, bakken in de wokpan, jammie!

DSC04444

En daar moest op het laatst de dukkah bij worden meegebakken.

DSC04455

Tijd om op te dienen! De groentes waren klaar en de zalm was snel gebakken en rook heerlijk.

DSC04458DSC04457

En ik moet zeggen, het was weer een vol bord, maar wel ongelooflijk lekker! Beetje veel tomaat (groot!) en te weinig aardappel 😉 lekker!

DSC04460

Morgen even geen maaltijd van de HelloFresh doos, dan heb ik andere verplichtingen, maar donderdag ben ik er weer met dag 4 van de doos!

 

Vertel me, wat denk jij?