HelloFresh – dag 1 – Thaise burgers met gewokte noodles en salade met oosterse dressing

HelloFresh, ooit van gehoord? Wij in eerste instantie niet. Ik had het wel een paar keer op blogs voorbij zien komen, maar als je mij had gevraagd wat het was kon ik je het niet vertellen. De laatste tijd kwam het steeds vaker voorbij op zowel internet als in de vorm van cadeaubonnen. Nadat we gezien hadden wat het concept inhield en na het lezen van een aantal reviews had het onze aandacht vast. Na wat twijfel hebben we toch een doos besteld.

hellofresh

In het kort is HelloFresh een dienst die vooraf 3 of 5 maaltijden vaststelt voor de periode van één week die jij kunt bestellen. Maar je krijgt geen kant-en-klaar maaltijden, je krijgt alle ingrediënten en moet daarmee de maaltijden zelf klaarmaken. De recepten krijg je er bij en zijn duidelijk omschreven.

Wij hebben gekozen voor vijf maaltijden voor twee personen en heel handig: de box kon bij ons op zondag worden bezorgd! Dat is bijvoorbeeld heel handig voor mensen die fulltime werken en niet op maandag of dinsdag middag thuis zijn. De box werd bezorgd door een koel- en vriesbezorgservice, dat betekende een koude doos!

De doos

DSC04389

In de doos zit veel! Ik had niet verwacht dat het zo veel zou zijn. Voor onze week hadden we onder andere bataat, bulgur, venkel, zalm, gehakt, noodles, spinazie, komijn, lente-ui en nog veel meer. Ik heb heel veel zin om hier mee aan de slag te gaan!

DSC04390

Onze koelkast is nog nooit zo vol geweest..! (Tenzij we een feestje hadden 😉 )

DSC04391

 

Dag 1 – Het recept

Meteen ’s avonds aan de gang met het eerste recept. De recepten staan netjes aangegeven per dag en we moesten beginnen met Thaise burgers met gewokte noodles en salade met oosterse dressing.

Door het gehakt ging zout, peper, gember, rode peper, lente-ui en koriander.

DSC04392DSC04396 DSC04397 DSC04404

De noodles moesten na het koken worden gewokt met gember, rode peper, sojasaus, lente-ui en koriander.

DSC04405

Wat uiteindelijk resulteerde in twee goed volle borden met noodles en vlees.

DSC04415

Daarnaast hadden we een salade met rucola, komkommer, rode ui en een dressing van zonnebloemolie, sojasaus en limoensap. Een erg frisse salade.

DSC04417

Het was lekker eten, voor mij ietwat eentonig (veel lente-ui en koriander smaak). Maar zeker gaaf om te maken en te proeven. Voor het eerst eens gewerkt met gember en zelf een verse rode peper gebruikt in plaats van de standaard poedertjes 😉

Ik ben benieuwd wat morgen brengt, dan gaan we aan de Volkoren bulgur met gegrilde courgette, spinazie en kruidige kipspies. Uiteraard dan weer een blog 🙂

Vertel me, wat denk jij?