Smoothie met appel en banaan

In mijn poging tot gezonder eten en drinken en aangezien ik nog bananen en appels had liggen, besloot ik een smoothie daarmee te maken. Ik heb het ooit eerder gedaan met banaan en melk, maar dat was echt niet bijzonder… Na wat recepten te hebben bekeken heb ik het volgende gedaan:

Wat heb ik gebruikt:
– 1 appel
– 1 rijpe banaan
– 500 ml yoghurt
– 4 eetlepels honing

Eerst schil je de appel, verwijder je het klokhuis en snij je deze in stukjes. Hetzelfde geldt voor de banaan, schillen en in stukjes snijden. Dit doe je in óf een blender óf in een kan/maatbeker zodat je er met een staafmixer doorheen kunt.

2014-02-24 11.48.15

Na het blenden/mixen heb je een goedje wat eruit ziet als een babyhapje om eerlijk te zijn 😉

Nu gaan we de yoghurt erbij schenken en de vier eetlepels honing.
Zet nog een keer je blender/staafmixer aan en zorg dat het geheel goed gemengd is.

2014-02-24 11.56.37

Nu hoef je het alleen nog in twee grote glazen te schenken en op te drinken! Ik had er als lunch genoeg aan, maar om ervoor te zorgen dat het écht goed vult kun je er granen naar eigen keuze bij mixen. Misschien doe ik dat de volgende keer wel 🙂

2014-02-24 12.01.34

Vertel me, wat denk jij?