Oscar, 03-03-’03 > 11-02-’14

Lieve Oscar, we zullen je verschrikkelijk missen. Na jouw zware operatie in augustus heb je het nog 5 maanden volgehouden. Je was er altijd voor ons met je vrolijkheid en trouwe ogen. Nu was de pijn van die vreselijke ziekte je teveel.

Rust zacht ouwe rakker, je bent en blijft voor altijd mijn maatje!


Hieronder een aantal foto’s van de fotoshoot die ik begin september 2013 heb gedaan, vlak na Oscar zijn heftige buik operatie. Hij had een flink kwaadaardige tumor, welke was gesprongen, op zijn milt die half augustus samen met de milt is weggehaald. Na een dergelijke operatie is elke dag dat hij leeft meegenomen.

De eerste drie maanden na de operatie gingen erg goed, maar sinds begin/medio januari was hij weer gaan aftakelen. Vaker aan de diarree en vaker braken. We merkten dat hij sneller moe was dan anders en hij leek pijn te hebben. Nadat hij de afgelopen maand zich wat prettiger voelde door pijnstillers was het gisteren helemaal mis. Hij had veel pijn, dus zijn mijn ouders naar de dierenarts gegaan.

Daar werd een echo van de buikholte gedaan en dat bleek foute boel. De hele buikholte (buikwand) zat vol met tumoren. Daar waar ooit de milt zat met tumor, zat nu een veel grotere tumor… Verschrikkelijk nieuws voor ons allemaal. Ik zit op het moment zelfs met griep thuis, maar ik had er alles voor over om nog even naar huis te gaan. Om afscheid te kunnen nemen van deze kleine doerak.

Die avond rond zeven uur hebben we hem laten inslapen. Hij had veel pijn en het was duidelijk te merken dat hij doodziek was. Het kost mij ook veel moeite om nu hierover te schrijven, maar ik wil het toch echt verwerken. Dat werkt voor mij op deze manier het beste.

 

One thought on “Oscar, 03-03-’03 > 11-02-’14

Vertel me, wat denk jij?