Begonnen aan de ‘as-we-go stripey blanket’ CAL 2014

Ik heb besloten om toch de CAL 2014 te gaan maken, naast de CAL Happy Bunny welke ik denk ik veel sneller af heb dan de CAL 2014 ;). De CAL 2014 is een deken met allerlei verschillende haaksteken, een ideale deken voor beginners en gevorderden. Omdat er zoveel verschillende steken voorbij komen, zal je als beginner (zoals ik) veel nieuwe steken gaan leren.

Het patroon van de deken komt hiervandaan. Elke week worden er nieuwe vertalingen geplaatst op de Facebookgroep. Alleen als ik heel eerlijk ben ga ik niet wachten op de Nederlandse vertalingen van het patroon. Ik vind Engelse patronen veel lekkerder lezen én veel lekkerder haken. Het is maar net wat je gewend bent.

Wellicht is mijn tempo net zo snel als het tempo waarop de Nederlandse vertalingen komen (wekelijks een paar toeren), maar ik wil niet vastzitten of te moeten wachten op nieuwe toeren, terwijl ik toch het Engelse patroon heb en volg.

Afgelopen zaterdag heeft mijn moeder voor mij geregeld dat ik zondag elf bollen Stylecraft Special DK kon ophalen in Papendrecht. Degene die ze weg deed vond het geen prettig haakgaren, maar het leek mij juist heerlijk garen. En de bollen die ze weg deed zijn precies mijn favoriete kleuren, blauw blauw blauw 😀 Voor een vriendenprijsje en daar was ik uiteraard heel blij mee!

2014-01-19 19.22.44

Het eerste deel van de deken was al door de dame waarvan ik de wol heb gekocht gehaakt, maar dat maakte mij niet uit. Ik kreeg dat stukje er ook bij om eventueel uit te halen. Maar dat is zonde van het werk als ik exact hetzelfde project ga doen.

Gelukkig zijn de eerste 5 toeren van de deken standaard haaksteken, dus die ken ik gelukkig wel 😉 De rest van de deken wordt een grotere uitdaging. En daar kan ik meteen mee gaan beginnen. Eerst nog twee rijen ‘simpel’ en daarna aan (voor mij) nieuwe steken beginnen.

Ik heb er in elk geval zin in!

Vertel me, wat denk jij?