2013 is bijna om! Een terugblik op mijn to-do lijst.

todo2013

Begin van het jaar had ik een to-do lijst opgesteld voor mijzelf. En na een enkele update wordt het tijd om terug te kijken op het jaar. Eens zien wat ik van mijn lijst kan afstrepen en wat ik mee moet nemen naar volgend jaar.

– Afstudeerplaats regelen 
– Afstuderen
– Meer haken (die stapel patronen die ik heb liggen moeten er echt een keer aan geloven)
– Meer lezen (oude hobby oppakken, want de studie kost teveel tijd…) 
– Beginnen met een granny square kleed (iets wat mij zo gaaf lijkt om te maken!)
– Baan vinden (na het afstuderen)
– Naar kerst Disneyland in november
– Afvallen (nog een 8 kilo te gaan, tot m’n streefgewicht!)
– Vakantie plannen na afstuderen (zomer)
– Mijn Rainbow Granny Stripe kleed afmaken
– Mooi aandenken kopen (horloge) van mijn opa en oma
– Auto aanschaffen

Afstuderen

Eindelijk, de studiejaren zijn voorbij! Eind augustus ben ik eindelijk afgestudeerd, met een 7 afgerond. Afgelopen 18e december was eindelijk de diploma-uitreiking. Nu hoef ik niet meer terug de schoolbanken in en kan ik mij volledig concentreren op werken en verder groeien in de WordPress webdesign wereld.

SONY DSC

Beginnen met een granny square kleed

Hoewel het geen kleed is geworden, maar een kleedje. Heb ik toch eindelijk een Granny Square dekentje gehaakt! Het was een cadeautje voor onze buren die een jongetje hadden gekregen. En ik ben er nu nog een aan het haken voor een vriendin die zojuist bevallen is van een meisje.

2013-10-17 14.10.08

Baan vinden

Met alle geluk van de wereld mocht ik blijven werken bij mijn afstudeerbedrijf! Het is part-time, wat mij weinig uitmaakt, want ik verdien mijn eigen geld 🙂 Ik kan mijn vaste lasten dragen en ben niet van iemand afhankelijk. Dat is een heerlijk gevoel 🙂

1276839_566819566699117_1523514550_o

Vakantie plannen na afstuderen

Zelfs dat is gelukt, al was het dan niet ná het afstuderen, maar tijdens het afstuderen. Omdat ik langer door moest met afstuderen had ik meer tijd om mijn scriptie af te ronden, maar eigenlijk was dit ‘teveel’ tijd en kon ik twee weken op vakantie naar Duitsland. Eerst naar Berlijn en daarna naar de Harz. Even opladen voordat ik mijn afstudeerzitting had.

Berlijn 02082013

Mooi aandenken kopen (horloge) van mijn opa en oma

Ook dat is gelukt, heb een heel mooi Seiko horloge gekocht. Nu heb ik een mooi aandenken aan mijn opa en oma.

2013-12-22 17.09.20

Onverwachts geluk(t)

Andere motor

Hoewel ik best wel blij was met mijn Suzuki GS500, is het vanaf het begin al een probleem-motor geweest.. Oké, ik moet toegeven dat ik aan het leren was echt te rijden én hoe ik een motor moest onderhouden, maar toch: elk jaar kon ik de accu in de winter vervangen. Als het letterlijk één graad vroor was de startcapaciteit uit de accu verdwenen en kon ik niet rijden. Frustratie ten top. En als je na een flinke onderhoudsbeurt alweer een kapotte accu hebt én een vreemde ratel in het motorblok, wordt het tijd hem weg te doen. Ik wilde en durfde er niet meer op te rijden.

Dus begin april ruilde ik mijn GS500 in en kocht ik een Suzuki Bandit 650S! Wat een heerlijke motor! Ik heb gelest op een Bandit, dus wist hoe ze reden en deze reed heerlijk. Ik heb ‘m nu wat langer en ben er nog steeds erg blij mee. Daarnaast heb ik nu een autootje waardoor ik in de winter sowieso veiliger en droger zit en dus niet in de winter hoef te rijden.

2013-04-06 13.02.39

Volgend jaar beter

Meer haken

Tja, dit is net zoiets als mijn ‘meer lezen’ verhaal.. Ik wil wel, maar doe altijd andere dingen. Het meer lezen ging in het begin van het jaar erg goed, daarna zakte het in en las ik haast niks meer.. Op een enkel boek na dan.

Dus komend jaar probeer ik uiteraard weer meer te haken. Al moet ik zeggen dat ik in 2013 een redelijk aantal werkjes heb geproduceerd.

Naar kerst Disneyland in november

Uhm, oeps. Dat is er dit jaar niet van gekomen.. We wilden wel, maar het was niet in onze agenda’s in te plannen. Ik had net werk en rond de tijd dat de winter Disney begon, hadden we genoeg andere afspraken staan om dit aan ons voorbij te laten gaan.

Komend jaar gaan we geheid weer! Alleen dan in maart 😉

Afvallen

Dit jaar heeft dat een beetje stil gestaan. Door alle stress rondom afstuderen ben ik zelfs weer een beetje aangekomen. Inmiddels zijn die kilo’s er weer af en zit ik op het gewicht van begin dit jaar. Maar ik ben wel begonnen met fitness naast de judo en jiu-jitsu om verder te gaan met conditie opbouwen, spiermassa te creëren en af te vallen. Ik moet zeggen dat ik na een twee maanden toch al iets verschil merk, niet in kilo’s maar wel in hoe mijn kleding zit: iets losser 😉

Mijn Rainbow Granny Stripe kleed afmaken

Wat zal ik eens zeggen… Nadat ik was begonnen met het kleed, vond ik dat deze wat te klein was. Ik gebruikte gewone Catania haakgaren, welke echt te klein was met haaknaald 3. Toen kwam ik Catania Grande tegen. Een haakgaren welke groet is dan het standaard garen. Voor Grande heb ik minimaal haaknaald 4 nodig, stukken beter voor een groot kleed. Daarom ben ik daar op overgestapt en opnieuw begonnen.

Nu ben ik op 15 rijen en ongeveer 25-30 cm. Met zeven kleuren ben ik precies rond op dit stuk, dus met een 56 bollen klaar. Alleen weet ik niet of ik dat in een jaar af krijg, haha!

Binnenkort zal ik mijn nieuwe to-do lijst posten. De lijst voor 2014!

Vertel me, wat denk jij?