Voorbereidingen voor Elfia zijn bijna klaar!

Iedere gek heeft zijn gebrek en zo heb ik die natuurlijk ook 😉 Het leuke is, dat ik zowel vriendlief als zijn broertje én een vriend van hen hierin heb meegekregen.  Wij gaan naar Elfia!

Het is voor mijn vriend, zijn broertje en mijzelf de tweede keer dat wij gaan. De eerste keer was zo gaaf, dat we besloten de tweede keer in kostuum te gaan. Eerlijk gezegd val je een beetje op als je zonder kostuum rond loopt. Nu was alleen de vraag, hoe gaan we? Wat voor karakter of figuur past het best bij mij?

Coen en Dimitri besloten uiteindelijk om als Jedi te gaan. Coen als Obi-Wan en Dimitri als Anakin. De outfits waren snel besteld en zitten als gegoten! Het leukste aan deze combi is dat Coen kleiner is dan Dimitri en een baard heeft laten staan (komt dus goed overeen met de film). Het enige wat niet helemaal klopt met de originele karakters zijn hun schoenen. Het horen laarzen te zijn, maar beiden konden ze geen fatsoenlijke laarzen vinden (en toch nog bestellen vanuit Engeland ging net te lang duren) dus lopen ze nu op nette korte boots. Uiteraard hebben ze ook allebei een lightsaber (wel een wat goedkopere versie dan de collectibles die ze hebben, maar het gaat om het idee 😉 ) star-wars-anakin-and-obi-wan-sunset

En dan moest ik nog iets bedenken… Ik heb sowieso een begin van een steampunk outfit liggen, dus ik had sowieso een back-up mocht ik niets bedenken. Toen kwam het derde lid van onze groep met een anime karakter waar hij de outfit van had gekocht. Hij gaat als Kazuto Kirigaya van Sword Art Online. Supergaaf natuurlijk en die strakke zwarte jas bracht mij op een idee. 6186-2121647960

Ik wil al langer een karakter van Kingdom Hearts als cosplay. Ik ben sinds kort Kingdom Hearts 358/2 aan het spelen op de DS en daar zit Organization XIII in. Die dragen allemaal een hele gave lange zwarte jas. Alleen nu was de vraag, als welke van de 14 leden zal ik gaan? Ik wilde het liefst een Keyblade hebben, dus moest ik kiezen tussen twee: Roxas of Xion. kh358-xion

Aangezien ik een vrouwtje ben en ik geen idee heb of mijn haar zo blijft staan als dat van Roxas, koos ik voor Xion. Alleen mijn haar zwart verven zie ik niet zitten (ik ben al zo bleek..) en een pruik werd te kort dag met bestellen. Dan maar mijn eigen haar in het juiste model 😉 Het is gelukkig lang genoeg. De foto’s komen na het weekend als ik ze heb bewerkt. Ik kan je wel alvast dit laten zien: 2013-08-26 15.01.40

Mijn Keyblade en Coen zijn Lightsaber 😉

Ik ben mijn Keyblade aan het lakken, hoewel de verf er niet heel mooi op zit was het echt nodig om een laklaag aan te brengen. Er zat helemaal geen bescherming op de verf én als ik het niet zou lakken had ik aardig kans op splinters… Dus bij de Hema een bus glanslak gekocht en intussen drie lagen lak erop gespoten. Het ziet er top uit! Je krijgt nu meer een plastic/metaal look in plaats van hout.

2013-09-10 14.23.04

Ik heb er in elk geval zin in! Hier iemand die ook zondag gaat?

Vertel me, wat denk jij?