Gehaakte mand

banner handgemaakt

Afgelopen vrijdag was ik bij het Kruidvat voor wat standaard boodschappen. Zoals altijd kijk ik even tussen alle aanbiedingen en ‘rommeltjes’. Daar stonden nog twee bollen ‘XL garen’! Nu voor 50% van de prijs. Ofwel twee bollen voor slechts een kleine zes euro. Uiteraard kon ik ze niet laten liggen, maar nu moest ik nog wel bedenken wat ik ermee wilde haken.

Op Ravelry heb ik zitten zoeken op projecten die gemaakt zijn met Zpagetti, aangezien dit er aardig op lijkt. Daar kwam ik een Chunky Crocheted Basket tegen. Dus de andere dag ben ik begonnen met het patroon. Het is even wennen om met dit garen te werken, je hebt het gevoel met heel dik touw te werken door de grote bewegingen die je moet maken met je handen. Maar het levert wel een leuk resultaat op!

2013-09-08 16.26.13

Zoals je ziet op de foto kwam ik net wat draad tekort om de handvatten te maken. Gelukkig heb ik een moeder die ook gek is op haken en ik vroeg haar of zij nog van dit haakgaren had liggen. De tweede bol die ik had gekocht is helaas vele malen dunner (andere stof) en was niet geschikt om mee verder te haken.

Helaas had ze niet precies dezelfde kleur, maar wel nog knalrood! Dus meteen bij mijn ouders op visite de mand afgemaakt. Ik moet zeggen dat die rode rand het geheel een stuk leuker maakt!

2013-09-08 16.26.26

Nu heb ik een mand om mijn haakwerkjes in te doen waar ik mee bezig ben, je ziet op de foto mijn Granny Stripe deken liggen en ook Wasabi het konijn en mijn vingerloze handschoenen liggen erin. De mand zelf heb ik verder opgevuld met de tweede bol Xl garen. Als ik wat projectjes af heb zullen ze vanzelf in de mand verdwijnen denk ik 😉 Het is in elk geval een stuk minder rommelig op de bank nu, haha!

Vertel me, wat denk jij?