Parkietenbeesten!

Tijdens de vakantie had ik uit het niets ineens het idee om een parkiet te nemen. Ik weet dat Coen het heel erg leuk vind en hij heeft niet een eigen huisdier, Snips is van mij om maar zo te zeggen. We hebben het er wel eens eerder over gehad, maar eigenlijk nooit doorgezet, mede ook omdat ik fulltime uit huis was. Maar als ik straks ben afgestudeerd ben ik veel vaker thuis.

Dus ik had vorig weekend het idee bij Coen voorgelegd zodat hij erover kon nadenken en eigenlijk was ik daarna al gaan zoeken op marktplaats naar mannelijke parkieten, hetzij een of twee. Dat maakte mij eigenlijk niet uit, liever zelfs twee, want die houden mekaar bezig. Plus mannetjes zijn een stuk vriendelijker en minder schreeuwerig dan vrouwtjes.

2013-08-13 21.11.19Eigenlijk was ik er wel van overtuigd dat Coen ook parkietjes wilde, dus ik had al snel mijn zinnen gezet op een setje mannetjes van 3 – 4 maanden oud, deze waren al helemaal handtam en met hun jonge leeftijd kunnen ze nog snel ergens aan wennen. Coen vond ze ook heel mooi, hij is soms nogal een twijfelkont dus het duurde even voor hij het er ook mee eens was.

Dat alles had ik maandag avond uitgezocht, ik weet nu hoe je ze moet verzorgen etc. Dus dinsdagavond zaten we in de auto richting Vlaardingen om twee mannelijke én handtamme parkieten op te halen! We kregen er een kooitje bij voor tijdelijk en een restje voer, alles samen voor 20 euro! Een koopje. De enige voorwaarde die de oude eigenaresse had was dat ze in een huishouden terecht kwamen welke goed voor ze kon zorgen en er genoeg tijd kon insteken, dat was geen probleem!

Donderdag hebben we een nieuwe kooi gehaald, ook via Marktplaats gevonden. Nu hebben ze alle ruimte met z’n twee en uiteraard zitten ze het liefst samen op de schommel in plaats van verdeeld door de kooi 😉 Gezelligerds.

PhotoGrid_1376562476602

Nu denk je vast, maar hoe heten ze dan? Eerlijk gezegd hebben we van de vorige eigenaresse niet gehoord hoe ze heten.. Dus moeten we zelf iets bedenken. Aangezien ze erg gezellig zijn met z’n twee, soms wat te gezellig zijn en af en toe lekker kunnen bekvechten dachten we aan Raj en Howard uit The Big Bang Theory. Ze vertonen ietwat hetzelfde gedrag en de een is kleurig (Raj z’n truien) en de ander licht en patserig (Howard). Bazinga 😀

big-bang-theory-howard-raj-cardboard-cutouts

One thought on “Parkietenbeesten!

Vertel me, wat denk jij?