Gelezen: Bloggen als een pro – Elja Daae

banner boeken

Recent las ik het boek “Bloggen als een Pro” van Elja Daae. Ik had dit boek aangeschaft voor mijzelf, omdat ik meer uit mijn blog wil halen dan enkel af en toe een bericht plaatsen. Hoewel ik veel informatie uit het boek eigenlijk al wist, is het goed om het nog eens te lezen, om het van een ander te ‘horen’. Of je nu net begint met een blog of er al eentje hebt, het is een prima boek om eens door te nemen.

1-2013-08-08 19.12.54In het kort gaat het er om hoe jij beter kan bloggen, geen trucs over schrijven of over het delen van je berichten, maar juist over focus, authenticiteit en toewijding. Je leest het boek letterlijk in een uur en daarna was ik in elk geval overtuigd dat ook ik ervoor kan zorgen dat mijn blog succesvol kan worden. Zo lang je er zelf maar genoeg tijd en passie in steekt.

Dit boekje heeft mij aan het denken gezet, want mijn bloggen kan veel beter én ik moet er veel meer tijd in steken (de redenen dat ik dit boekje kocht). Soms plaatste ik drie berichten in een week, maar daarna verslapte het en kwam er soms weken niets. Terwijl ik weet dat ik van elk onderwerp of gebeurtenis waarvan ik denk: “Hé, daar kan ik over bloggen”, ik ook daadwerkelijk moet bloggen en vooral niet te lang moet wachten 😉 .

Zo heb jij meer te lezen en heb ik meer te schrijven. Dan heb ook ik het gevoel wat bij te dragen aan de maatschappij, om het maar zo te noemen. Dus ik ga mijn stinkende best doen om zo veel mogelijk te bloggen, om er een gewoonte van te maken, zodat ik er beter in wordt en er nóg meer plezier in ga krijgen.

Vertel me, wat denk jij?