Nieuwe lens!

banner fotografie

Aangezien ik nu een half jaar de oude spiegelreflex camera (Sony Alpha 380) van mijn vriend heb overgenomen en ik eigenlijk alleen nog de standaard 18-55mm f3.5-5.6 lens van Sony had, wilde ik toch wat meer. Alleen wat voor type lens wilde ik precies..? Er is zo heel veel keus binnen camera objectieven dat ik door de bomen het bos niet meer zag..

Gelukkig wist ik wel waarvoor ik de lens wil gebruiken: Portretten en landschappen. Hetgeen wat ik het leukst vind om te doen. Met name dierenportretten vind ik erg leuk om mee te experimenteren. Naast dat, vind ik het maken van landschap- en omgevingsfoto’s erg gaaf. En als we van de zomer naar Berlijn en der Harz gaan in Duitsland, wil ik hele mooie foto’s kunnen maken.

Na een leuke speurtocht samen met m’n vriend kwamen we uit op een Tamron lens. Ik zat eerst nog te twijfelen of een andere lens niet beter/handiger was, maar deze lens bleek op bijna alle punten nét even beter te zijn.

Afgelopen vrijdag kwam hij binnen, de Tamron 17-55mm f2.8. Een goede lichtsterke lens (over de gehele lengte!) en met een redelijk zoombereik. Hij lijkt qua lengte veel op m’n standaard lens, maar is kwalitatief zoveel beter! Ik moet nog wel erg wennen aan het gebruik van de lens, maar dat is een kwestie van oefenen. Dan kan ik op vakantie in elk geval hele mooie foto’s maken 😉

Uiteraard heb ik meteen een shoot gedaan van m’n konijntje!
(foto’s linken naar Flickr)
Bunny portait

I'm a pretty girl

Dreaming

Dozing off

Vertel me, wat denk jij?