Steampunk outfit, deel 1

Ook ik ben overstag, ik wilde al heel graag een keer een outfit samenstellen die ik op bijvoorbeeld het Keltfest en op Elfia (Elf Fantasy Fair) kon dragen. Alleen wat precies, dat wist ik niet goed. Ik had het er met m’n vriend over gehad om eventueel als Jedi (StarWars) te gaan, maar daarvoor moet ik een mooie robe maken plus alle kleding er omheen, veel werk en geen idee hoe we dat moeten aanpakken.

Op 12 mei waren we op het Keltfest in Dordrecht. Ons jaarlijks terugkerend festival waar we altijd erg graag naartoe gaan. Ook daar verkochten ze weer korsetten en dergelijke voor steampunk outfits. Ik wil al heel lang een steampunk outfit (of in elk geval iets met een stoer korset) en wilde toch wel graag zo’n korset passen.

Op aandringen van Coen en z’n broertje ben ik er een gaan passen. Deze zat geweldig en uiteraard heb ik die meegenomen. Tot verbazing van mijzelf eigenlijk.. 😉

steampunk corset
Maar nu ik een korset had, moest er meer bij om tot een goed outfit te komen. Dus hop het internet op en zoeken naar wat steampunk nou echt steampunk maakt. Aangezien mijn korset bruin is, moest ik een bruine outfit samenstellen. Zo leerde ik dat een steampunk outfit invloeden heeft van Victoriaanse tijden, met kant en stijlvolle patronen.

Na wat gezoek en verzamelen op Pinterest had ik bruine schoenen (laarsjes), een bruine broek en een crème kleurige bolero besteld voor mijn outfit. Nu ben ik er nog lang niet, ik moet nog allerlei accessoires toevoegen, maar het begin is er 😀 En gelukkig heb ik heel wat jaren geleden een tik gehad voor zakhorloges, dus die heb ik al 😉

Verder heb ik een horloge met drie leren bandjes besteld, een veiligheidsbril welke ik ga pimpen tot een steampunk bril en een mini-pistool-aansteker welke ook gepimpt gaat worden. Ik heb er zin in! En met de eerstevolgende Elfia (in Arcen) loop ik er ge-steampunked bij 🙂

Zie hieronder het eerste resultaat:

2013-05-16 17.46.23-1

2 thoughts on “Steampunk outfit, deel 1

Vertel me, wat denk jij?