Het laatste studiejaar is van start!

Nog één jaartje zwoegen voor mijn opleiding en dan is het klaar. Ik volg de opleiding CMD (=Communication and Multimedia Design) en het enige wat ik daarvoor nog moet doen is een minor volgen en uiteraard afstuderen. Dus dit jaar begin ik met de minor EMD (Editorial Media Design). In die minor ga ik leren hoe ik een infographic kan maken. Enig idee wat dat is? Ik wist het gelukkig wel, want een Infografiek (op z’n Nederlands) is een mooie weergave van data en gegevens zodat een hele grote en brede doelgroep bereikt kan worden. Oftewel het beeld weergeeft de saaie data, waardoor het ineens interessant is. Een goede website hiervoor is: http://www.coolinfographics.com/ Daar kan je goed zien wat een Infographic nu precies is. Het kan als statische tekening, maar ook in de vorm van een animatie worden overgebracht. 

En dat zijn mijn boeken voor deze periode. De grote heb ik zelf aangeschaft (was niet verplicht), omdat ik gewoon heel erg geïnteresseerd ben in infographics. En het kleine boekje “Van tofu krijg je geheugenverlies” was wel verplichte kost en heb ik nu 2 hoofdstukken van gelezen. Geinig boekje trouwens, je ziet en leert heel goed hoe erg de media met data en gegevens aan het stuntelen is. Ze vertellen je zelden de échte waarheid, vaak is het maar de halve waarheid. En wij gaan leren om ervoor te zorgen dat wij het veel beter gaan doen dan menig ander die infographics maakt.

Nu ga ik maar snel mijn tas pakken, want ik moet er zo weer vandoor! Groetjes!

 

Vertel me, wat denk jij?